Re: Student OSVČ???
ja mam pocit (ale nevim to na 100%), ze student plati pojistne jen ze skutecnych vydelku (jeho skutecneho vymerovaciho zakladu), tzn. nevztahuje se na nej minimalni pojistne - v tom by mela byt ta vyhody studenta;
btw. k tem %: vas zaklad dane bude PRIJMY-VYDAJE (%) - ZALOHY NA POJISTNE (jestli jste tedy platila);
pokud nemate zivn. list (coz u volneho umeni nepredpokladam) tak tech 40% je spravne
Re: Student OSVČ???
A teď mě napadlo, bylo to tak už minulý rok.. Dělala jsem totiž výkaz pro kamaráda, ale ten měl chvíli hlavní a pak měl z toho vedlejší, protože už byl zaměstnaný.. Pokud to dobře chápu tak za ty měsíce, kdy měl zaměstnání a splňoval podmínku těch 80.000,- (částku uváním zaokrouhleně, tak taky nemusel platit SP? A pokud byl zaměstnaný dejme tomu 6 měsíců tak taky musí dosáhnout 80 tisíc nebo jenom polovinu? A jde to ještě opravit? Mohl by poslat ten výkaz znovu? Je
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
17. 3. 2006 7:15
Dobrý den, potřebovala bych poradit.. Studentky VŠ je OSVČ od 29.4.2005.. Celkem příjmy 65400.. Uplatnění paušálních výdajů ve výši 40% (volné umění, doufám, že to nebude jiné %).. Příjmy - výdaje = 39.240,- daň nebude platit žádnou, protože má nárok na odpočitatelné položky, ale jak je to se sociálkou... Včera jsem to zkoušela vypočítat přes ten jejich formulář a vyšlo mi, že by měla platit přes 5.000,- a na ZP asi kolem 2.500,-. Ale tady někde jsem se setkala s názorem, že nemusí platit žádné pojistné.. Tak můžete mi to prosím někdo vysvětlit a popřípadě rozepsat jako pomaleji chápajícímu? Děkuji