Re: pracovníci pracující v jiné firmě
Za prvé - firma nemůže fakturovat něco, na co nemá živnostenské oprávnění zapsané v rejstříku. Takže ani lidem do pracovních smluv psát, co ho napadne.
Za druhé - v minulých letech jste podle zákoníku mohl sjednat tzv. zapůjčení zaměstnance a refundovat. Bohužel i tato varianta je už zakázána
Re: pracovníci pracující v jiné firmě
Já to psala z pohledu podnikání právnické osoby, ale jak čtu Váš příspěvek, tak nevím, jestli náhodou nejste fyzická osoba vedoucí podvojné účto. V takovém případě vedete účetnictví za fyzickou osobu jako celek (provozovny si značíte jako střediska) a pak mezi provozovnami fakturujete jen tzv. vnitropodnikově a tato fakturace neovlivňuje celkový výsledek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 3. 2006 8:02
Dobrý den.
Chtěl bych vědět, zda můžu přijmout lidi do mé firmy, kteří budou dělat činnost na kterou mám oprávnění v jiné firmě.
Př. cca 10 lidí firmy X bude vykonávat činnost B ve firmě Y. Firma X bude měsíčně fakturovat za odpracované hodiny firmě Y. Je problém, že budou pracovat jinde? Najdu někde v zákoníku práce jak na to?
Děkuji