Re: Co se synem - zaměstnancem ?
Dal Vám výpověď - i když pouze ústně. Vy s výpovědí souhlasíte, takže by pracovní poměr mohl k tomu urč. dni skončit. Zde je ovšem problém s případným prokazováním této skutečnosti, pokud by syn z toho chtěl těžit.
(odhlásila na OSSZ, ZP ke dni, kdy skončil v práci)
Jinak vy mu jako zaměstnavatel můžete dát výpověď z důvodu porušení pracovní kázně, za opakované absence.
Nejlepší by bylo, kdyby Vám podepsal dohodu o skončení prac. poměru, protože to byste měl v ruce aspoň nějaký papír. Snad když za ním přijdete se slovy: když už u nás nechceš pracovat, tak aspoň toto podepiš, ať to mám v pořádku... podepíše
Je to pro Vás jako pro otce určitě nezáviděníhodná situace, ale bohužel syna asi nepřesvědčíte slovy ani silou, že nedělá dobře.
Přeju Vám hodně sil, aby se vše uklidnilo a syn se vrátil nebo aspoň obnovil komunikaci s vámi jako s rodičem.
k.
Re: Co se synem - zaměstnancem ?
Děkuji moc za radu a hlavně za pochopení. Kdo to neprožil, nepochopí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 3. 2006 11:13
Zaměstnávám syna - chytil se partičky, se mnou se pohádal a odešel nejen ze zaměstnání ale i od nás z domu, kde má trvalé bydliště. Řekl jen, ža dává výpověď a více se se mnou nechce bavit.Můžete mi někdo poradit co mám dělat ? Dopis mu žádný psát nemá cenu, když má bydliště u nás, kde se vlastně ani nevyskytuje. Klidně bych souhlasil s dohodou, ale nebaví se se mnou.