Re: Daňová evidence, prosím, SPĚCHÁ!!!!!
Rozdíl není žádný asi před rokem 2004 se to jmenovalo jednoduché účetnictví a teď se jmenuje daňová evidence a nemusí se postupovat podle zákona o účetnictví je to jednodušší v podstatě jestli jste byl zvyklý vést záznamy jako v jednoduchém účetnictví můžete tak pokračovat i v daňové evidenci.
Po novu když se mluví o účetnictví myslí se tím bývalé podvojné účetnictví. Ale my účetní stejně používáme stále názvy jednoduché účetnictví a podvojné
ˇ
Myslím, že jednoduché účetnictví dosud existuje. Nevím přesně, kdo ho musí vést. Na to je machr paní Lea X. Už to tu /nebo na www.sagit.cz/ vysvětlovala. Zkuste si zadat do vyhledavačů.
>>>>Děkuji
>>>Rozdíl není žádný asi před rokem 2004 se to jmenovalo
>>>jednoduché účetnictví a teď se jmenuje daňová
>>>evidence
>>>a nemusí se postupovat podle zákona o účetnictví je
>>>to
>>>jednodušší v podstatě jestli jste byl zvyklý vést
>>>záznamy jako v jednoduchém účetnictví můžete tak
>>>pokračovat i v daňové evidenci.
>>>Po novu když se mluví o účetnictví myslí se tím
>>>bývalé
>>>podvojné účetnictví. Ale my účetní stejně používáme
>>>stále názvy jednoduché účetnictví a podvojné
>>ˇ
>>Myslím, že jednoduché účetnictví dosud existuje.
>>Nevím
>>přesně, kdo ho musí vést. Na to je machr paní Lea X.
>>Už to tu /nebo na www.sagit.cz/ vysvětlovala. Zkuste
>>si
>>zadat do vyhledavačů.
>No právě, já si to myslím taky, že JÚ je jen změna na
>DE a JÚ už neexistuje, ale po přečtení v diskusích už
>si nejsem vůbec jistý.Můžete si být na 100 % jistý. Název jednoduché účetnictví už není místo toho je daňová evidence. Jako taky není oficiální název podvojné účetnictví ale jen "účetnictví". Píše se o tom i v zákoně o účetnictví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 3. 2006 13:06
Může mi někdo hodně zkušený vysvětlit jaký je rozdíl mezi Jednoduchým účetnictvím a Daňovou evidencí?
Už jsem z toho jelen
Děkuji