Re: Minimální vyměřovací základ OSVČ
2003- to bylo správně, 2004 mělo být počítáno na vedlejší a hlavní OSVČ- záleží ale na výši příjmu ze zaměstnání- 12x minimální mzda,2005- opravdu bude 0, protože nedosáhl povinný minimální příjem pro důchodové pojištění ani pro vedlejší OSVČ. S přehledem musí dát potvrzení o výši příjmů v zaměstnání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 3. 2006 20:04
Dobrý den, řeším ještě hodně zpětně jeden problém.. Jde o to, že teď vyplňuji známěmu výkaz pro sociálku na rok 2005 a zpětně mu kontroluji, co mu vyplnila bývalá účetní za předešlé roky.. A teď si nejsem úplně jista jestli to má dobře a zda by to šlo vůbec ještě opravit..
V roce 2003 měl příjmy - výdaje = 36.406,-
OSVČ byl celých 12 měsíců, ale v období 1-6/2003 byl zaměstnán a jeho hrubý příjem za toto období byl 57.721,-. A teď k hlavnímu problému - v řádku 28 měl uvedeno 22.200,- neměla být tato částka krácena o ty měsíce, ve kterých byl zaměstnancem? Přiznám se, že jsem z toho už dost popletená..
V roce 2004 to měl podobné, to znamená, že byl taky po část roku zaměstnán a část roku měl jenom živnost... V roce 2004 už se přehled měl rozpočítávat na vedlejší a hlavní, co když to nebylo uděláno, je lepší podat opravné?
Rok 2005 - v tomto roce měl po celý rok zaměstnání a příjmy má 1435,- Kč a výdaje paušálem 576,- Rozdíl tedy činí 861,-. Podle mě by v řádku 28 měl mít uvedenou 0,-, ale abych pravdu řekla nevím proč... Můžete mi to prosím někdo vysvětlit? Děkuji