Re: Osvobození dle § 4
Buď § 7, pokud měl leasing v nákladech podnikání a nebo §10. Odstupné se zdaní, pokud převýší dosud nerozpuštěné předplacené splátky.
Re: Osvobození dle § 4
Možná jsem se špatně vyjádřila, ale auto nikdy nebylo v majetku firmy. Jde sice o podnikatele, ale toto auto si pořídil na soukromý leasing a ve firmě nikdy žádné náklady nebyly uplatňovány. Pak by šlo o časový test 5ti let. Ale pokud jde o soukromé auto, tak je osvobození po jednom roku. Takže, co si o tom myslíte nyní?
Souhlasím s názorem, že jde o přenechání leas.smlouvy, ale děsí mne to "odstupné". Takže zdanit, nebo nikoliv, když takovou situaci zákon neřeší - opravdu nevím. Prosím, poraďte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 3. 2006 22:46
Prosím o krátkou poradu,
dle § 4 odst. 1 písm.c není od daně osvobozen prodej movitého majetku - např. auta, pokud mezi nákupem a prodejem neuběhne nejméně 1 rok. Jak je to v případě auta na leasing.
Uvažuji dobře, když si myslím, že to není výše uvedený případ, neboť auto je stále leasingové společnosti a jde v podstatě o přenechání leasingu, nikoliv o prodej?
Prosím, pokud máte někdo zkušenosti, napište. Už dokonale blbnu.