Re: Kam zařadit přeplatek z OSSZ ?
Přeplatek odečtěte od pojistného.
Např. zaplacené zálohy ve výši 20.000,-Kč - 5.000,-Kč vrácený přeplatek SP = na řádek č.103 v DP napíšete 15.000,-Kč
Přeplatek napište do ř.101 a teprve z toho počítejte procenta.Diskutovala jsem tu o tom ve čtvrtek a dospěli jsme tu k takovému názoru.Dokonce nějaká paní psala, že jí to FÚ vrátil, protože se dostala do minusu v ř.103 a FÚ jí řekl, že to má dát do ř.101.
Tohle téma už tady dlouho nebylo :-) Vy, co tvrdíte, že je to příjem, vysvětlete mi, prosím, jaký druh příjmu z výdělečné činnosti je to, když nejdřív něco zaplatím a pak se mi část toho zaplaceného vrátí? To je nějaký divný příjem, ne? Takovými výdělky by se těžko někdo uživil :-))) Je to prostě výdaj mínus, nebo storno výdaje, jak to kdo nazve - a tak se to promítne do výpočtu daně z příjmů. J.F.
Mě by se to taky hodilo zadat do příjmů, protože na konci roku posílám 80000-to mám ve výdajích a další rok bych to dala do přijmů a pak z toho 50 % výdaje, tak bych to znovu uplatnila jako výdaj. Ale tak to nedělám,proč by byl stát tak blbý a toto umožňoval!!!! Přeci co už bylo jednou uplatněné jako daňový výdaj, nelze z toho znovu uplatnit výdaj procentem. Proto souhlasím s tím, že se to uvede jako zaplacené soc.pojištění mínusem ,myslím na řádku 103 daňového přiznání.
Re: Nemám co dělat :-(((
Já totiž nemám co dělat. Začala jsem několik DP, ale nic nemůžu dokončit, protože mi nedodali různá potvrzení, počet ujetých km a podobně - takže zuřím :-((( Pochopíte to, že klidně čekají, až jim udělám DP a v šuplíku mají doklady, o kterých vědí? J.F.
A už jste někomu řekla něco ostřejšího? To by mně vážně zajímalo. Já jsem se zatím zmohla na nejhorší, když jsem klientovi řekla, že tohle nemám zapotřebí a ať si najde jinou účetní. Ale to je krajní řešení, to by mi za chvíli nezbyl nikdo :-))) J.F.
To máte dobrý, když Vaši klienti alespoň vědí, že mají něco donést. To ti moji, když po nich něco chci příjdou za 14dní úplně s jiným dokladem než jsem chtěla a pak si odjedou za hranice na půl roku.Nezoufejte a vydržte ještě 11 dní.Já jsem strašně ráda, že Vás tady mám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 3. 2006 18:04
Při uplatnění % výdajů se přeplatek započítá hneh jako příjem, nebo se vezou skutečné příjmy ze živnosti, odečte se 60% a potom se odečtou platby na soc. a zdrav. poj. a tento přeplatek se přičte až nyní ?
Díky za odpovědi.