Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
30. 7. 2014 15:00
Zdravím a potřeboval bych poradit. Rád bych založil menší eshop ( spíš tedy asi katalog zboží ) a zboží následně nakupoval v Číně. Rád bych to kompletně pojal jako zprostředkování prodeje zboží, kdy objednané a zaplacené zboží které by si zákazník vybral bych objednal od čínského dodavatele s tím, že zboží bude zasláno přímo na jeho adresu. Já bych fakturoval částku za zboží + provizi kupujícímu v ČR, kde by byla vyčíslena celková cena, kterou by fyzicky zaplatil. Mělo by se jednat především o zboží do částky 22 EURO abych se vyhnul problémy s DPH atd.
Chtěl bych vše dělat řádně na základě živnosti a nic nešulit, proto se chci zeptat jestli to takto lze a není to nic proti ničemu?
K tomu mě napadá ještě pokud by podle tohoto výše popsaného vzorce šlo účtovat nákup zboží jako náklad ( výdaj ) a celkovou prodejní cenu jako výnos ( příjem ). Šlo by stále o zprostředkování při tomto způsobu evidence nebo se na to musí jinak? A jak by to bylo s případnou reklamací? Měl bych povinnost jako zprostředkovatel řešit reklamaci já, nebo by případnou reklamaci řešil nakupující přímo s dodavatelem v Číně?
Děkuji za každou odpověď.