Re: Zahraniční obchod
no doslova vyjmenovane, ze kdyz dodavam ceske firme do CR, ale plati firma zahranicni, tak ze jde o plneni uskutecnene v CR - tak tohle tam urcite nenajdete.... ale prijde mi logicke, ze kdyz dodavam zbozi ceske firme, jde o plneni v CR a muze mi byt celkem jedno, kdo to za ni zaplati....
ano; navic, kdyz si vezmete Zakon o DPH Díl 4: Uskutečnění plnění a daňová povinnost tak tam jsou v jednotlivych § vypsana vsechna mozna zdanitelna plneni:
§ 21 Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat daň při dodání zboží, poskytnutí služby a převodu nemovitosti
§ 22 Uskutečnění plnění a povinnost přiznat daň při dodání zboží do jiného členského státu
§ 23 Dovoz zboží
§ 24 Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnosti přiznat daň při poskytnutí služby osobou registrovanou k dani v jiném členském státě a zahraniční osobou
§ 24a Uskutečnění plnění a povinnost přiznat poskytnutí služby s místem plnění mimo tuzemsko
§ 25 Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat daň při pořízení zboží z jiného členského státu
ja tam nevidim jinou moznost nez zdanit dle § 21 (na jiny § to nenapasujete, jestlize po zaplaceni zbozi bude zbozi majetkem te ceske firmy)
ted se to trochu s tema zalohama zmenilo (co se tyce DPH); ale myslim si, ze porad zustalo, ze o prijate zalohove fakture se neuctuje a uctuje se az o uhrade (314/221); pak vystavite dan. doklad na prijatou platbu, kdyz DUZP bude den prijeti, poslete druhe strane a odvedete DPH .... chce to mit analytiku 314
(toto plati v UCE, ne DE)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 3. 2006 9:52
Prosím o pomoc, jsme firma, která sídlí v Čechách, prodali jsme zboží české firmě, ale částka bude zaplacena z Anglie od leasingové společnosti a zboží bude dodáno české firmě.Faktura bude zaslána Anglii s DPH nebo bez DPH?Vím, že Anglie není v EU, ale mate mě, že vlastně zboží zůstane v ČR, ale platba bude z Anglie.