Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
8. 8. 2014 16:00
Zdravím Vás, měla jsem ve svém baru kontrolu z Inspektorátu práce a za týden na to jsem od nich dostala vyjádření o této kontrole.Asi za 14 dní mi přišlo doporučené psaní z Oblastního inspektorátu a byla jsem shledána vinnou z toho že jsem nevydala potvrzení o skončení dohody o provedení práce a tím znemožnila najít dané osobě další zaměstnání. Samozřejmě mám zaplatit pokutu.Jenže já jsem se s touto paní snažila komunikovat ale ona né, i potvrzení o výdělku za jednotlivé měsíce jsem pak řešila sama na úřadu práce, protože se mě vyhýbala.Nemohla jsem jí tudíž předat ani toto potvrzení a teď jsem kvůli tomu vinna ze správního deliktu.Potvrzení jí bylo zasláno poštou, ale tvrdí že ho neobdržela.Proti tomuto rozhodnutí jsem podala odvolání a mám se dostavit osobně na ústní jednání a musím doložit relevantní skutečnosti, na které odkazuji v odporu, zejména pak na to, že byl zápočtový list této paní zaslán poštou. Bohužel ho účetní neposlala doporučeně.A proto jsem četla v zákoníku práce další odstavec paragrafu 313, že povinností zaměstnavatele není toto potvrzení zasílat např. poštou, ale musí ho mít založené ve svém účetnictví. Zaměstnanec by se měl pro potvrzení dostavit osobně.Můžete mi prosím poradit?Děkuji