Re: 549-manka a škody
řekla bych, že vzorky vydáváte do spotřeby v okamžiku, kdy s nimi jako se vzorky začínáte pracovat, takže se měly proúčtovat již v roce 2001 a vést v podrozvahové evidenci. Účet 549 se používá pro manka a škody, což v tomto případě není. Zkuste ošetřit vnitropodnikvou směrnicí, že vzorky budete odepisovat do nákladů v okamžiku, kdy dojde k jejich naprostému opotřebení či zničení. Já bych účtovala na účet 548
Re: 549-manka a škody
Účet 548 je v pohodě, ale s těmi vzorky se mi to moc nezdá. Při nákupu ve 2001 jsem je dala do spotřeby, ale při inventuře jsem je přeřadila na sklad a táhnu je na tom skladě až doteď, kdy je vyřadím z důvodu opotřebení. Měla jsem za to, že by měly zůstat v majetku-bylo toho za 100-ky tisíc. Bylo to chybně?
Re: 549-manka a škody-prosím zkuste
Prosím, můžete se někdo pokusit odpovědět, jestli bylo chybně zaúčtováno vyřazení vzorků ze spotřeby na sklad?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2006 13:00
Na 112 byly zaúčtovány židle jako vzorky v roce 2001, v roce 2005 jsou už k ničemu-"oseděly se, rozbily věčným převážením"-vyřadila jsem je na 549 daňově - je to tak v pořádku nebo někam jinam lépe?