Re: 549-manka a škody
řekla bych, že vzorky vydáváte do spotřeby v okamžiku, kdy s nimi jako se vzorky začínáte pracovat, takže se měly proúčtovat již v roce 2001 a vést v podrozvahové evidenci. Účet 549 se používá pro manka a škody, což v tomto případě není. Zkuste ošetřit vnitropodnikvou směrnicí, že vzorky budete odepisovat do nákladů v okamžiku, kdy dojde k jejich naprostému opotřebení či zničení. Já bych účtovala na účet 548
Re: 549-manka a škody
Účet 548 je v pohodě, ale s těmi vzorky se mi to moc nezdá. Při nákupu ve 2001 jsem je dala do spotřeby, ale při inventuře jsem je přeřadila na sklad a táhnu je na tom skladě až doteď, kdy je vyřadím z důvodu opotřebení. Měla jsem za to, že by měly zůstat v majetku-bylo toho za 100-ky tisíc. Bylo to chybně?
Re: 549-manka a škody-prosím zkuste
Prosím, můžete se někdo pokusit odpovědět, jestli bylo chybně zaúčtováno vyřazení vzorků ze spotřeby na sklad?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
21. 3. 2006 13:00
Na 112 byly zaúčtovány židle jako vzorky v roce 2001, v roce 2005 jsou už k ničemu-"oseděly se, rozbily věčným převážením"-vyřadila jsem je na 549 daňově - je to tak v pořádku nebo někam jinam lépe?