Re: koupě bytu
Včera jste dostala odpověď:
Pokud Vám otec půjčil peníze před manželstvím, pak jsou jak dluh tak i peníze jenom Vaše. Pokud jste za Vaše peníze koupila byt před manželstvím nebo i za jeho trvání, je byt jenom Váš. Dluh jste povinna splácet také jenom Vy a ze svých příjmů.
Pokud Vám otec půjčil peníze za trvání manželství, jsou dluh i peníze v SJM, takže i za peníze koupený byt je v SJM. Dluh jste povinni splácet oba. SJM lze zúžit (např. o byt a dluh na něj) notářským zápisem, který ovšem musíte podepsat oba.
Autor zprávy: právník
Čas zápisu: 21.3.2006 9:44
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2006 13:15
Dobrý den,
dostala jsem od města byt s tím, že ho musím odkoupit, rok poté jsem se provdala, před pár dny jsem zaplatila koupi bytu, peníze na byt jsem si půjčila od svého otce. Co podniknout, aby jsem v případě rozvodu nemusela vyplácet manžela, vzhledem že by mi v tom případě zůsatala povinost splatit dluh otci a byla bych na to sama. Mám tříleté dítě a jsem na mateřské dovolené a na vyplacení manžela nemám peníze.
Děkuji Petra