Re: prosím pomozte mi
Dobropis proúštujete normálně mínusem do výdajů za nákup zboží tím pádem máte ponížené náklady, je to to samé jako byste to dala do příjmů.
A přeplatek můžete také zaúčtovat buď mínusem do plateb do fondů a nebo ostatní příjmy daňové. Ale bude to jednodušší tím mínusem do fondů.
Je to daňová evidence tudíž účtujete jen o příjmech a výdajích nic na tom nehledejte. Přeplatek je vlastně to o co jste si v minulých letech navýšila náklady, tudíž je teď ponížíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 3. 2006 7:49
V obou případech se jedná o daňovou evidenci.
Nákup zboží v r. 2004 výdaje za nákup zboží uplatněné za výše uvedený rok. V r. 2005 vystaven dobropis za reklamované zboží a vrácena částka za část uhrazené faktury. Jak prosím postupovat dát do pokladny příjem z vráceného zboží, ale jak upravit výdaje, budu muset dělat opravné daňové přiznání, nebo je nějaké jednoduší řešení?
Dále jsem v loňském roce obdržela od OSSZ přeplatek za pojistné jak tento uvést v evidenci, dát do příjmů ?
Moc vám všem děkuji za odpovědi.