Re: OSVČ - náklady ve výši 50% vs. plátc
já jsem se ještě nesetkala s tím, aby paušál uplatňoval někdo, kdo má zaměstnance (asi proto, že to bylo jen těch 25%). nikdy jsem to nezkoumala, ale domnívala jsem se, že pojistný si může podnikatel uplatnit jen za sebe, ne za zaměstnance. z čeho to prosím vyplývá?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 3. 2006 18:34
Dobrý den,
jsem OSVČ a chci se zeptat zda si mohu uplatnit u daně z příjmu náklady ve výši 50% v případě, že jsem plátce DPH. Účetní mi tvrdila, že to nelze, ale ať hledám jak hledám nemohu najít paragraf, který by to zakazoval. Můžete mi to prosím někdo potvrdit nebo vyvrátit, nejlépe i s odkazem na příslušný paragraf zákona. Děkuji s pozdravem
Petr