Re: JAK BY JSTE ZAÚČTOVALI ?????????????
Účtuji v Pohodě i v jiných programech ve více s.r.o. a "šéfóvé" mi nakupují bezmyšlenkovitě z platebních karet i soukromé nákupy. Řeším to: z banky na 355.100 a interním dokladem z 355.100 na 548.999 nedaňové výdaje, do textu dám klidně soukromý nákup. Hodně úspěchů nejen s Pohodou !
*** Ale společníci si přece nemohou brát ze společnosti peníze, jak se jim zamane. Co když to správce ohodnotí jako odměnu společníka? ***
Reaguji na zaúčtování do nedaňových nákladů:
Pozor na tyto výběry, správce je dodaní a bude je považovat za příjem ze závislé činnosti. V žádném případě je nedávejte na nedaňové náklady, takový postup je zcela chybný.Už jsem se s tím setkala na finanční kontrole.Vyhodili to a dodanili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 3. 2006 19:45
Šéf, společník i zaměstnanec v jedné osobě (s.r.o). Při účtování v bance jsem zjistila, že uskutečnil výběry na soukromé věci. Následně mi sdělil, že to má "jako výplatu", takže o to se poníží jeho mzda. Běžnou výplatu si vždy bere z pokladny. Jak to mám teď zaúčtovat ? (běžné zálohy na mzdu si z pokladny ani z účtu nebere). Mám to dát jakou nějakou zálohu na mzdu nebo srážku ze mzdy nebo JAK ? Mzdy se mi automaticky vygenerují v POHODĚ do ostatních agend, no nevím jak to teď zohlednit. Děkuji za rady. D.