Re: SZM-prosím o Váš názor
Děkuji Vám. Před měsíce jsem tuto otázku konzultoval nejen na tomto diskuzním fóru a vždy jsem dostal opačnou odpověď. V novinách Právo jsem si taktéž našel stejnou odpověď.Odpočet 21.720 ano pokud příjem manželky za zdaňovací období nepřesáhne 38.040,-Kč a doslova:(počítá se do něho i podpora v nězaměstnanosti).Mám noviny před sebou. Takže proto si stále musím hledat odpověď.
Zdraví Vás J.V.
do zdanitelných příjmů ne, pokud si zkoušíte spočítat,zda máte nárok na další odpočt.položku 21720 na manželku - což ale ve vašem případě nebude možné...tak pro ten výpočet příjmu manželky za rok se počítá...budeli manželka 1/2 roku na podpoře a pak již jen v evidenci, tak pokud její součet podpory bude menší než 38040 tak si manžel může odečíst další odpoč.položku 21720 za to,že příjem manželky byl nižší než 38040...takže to není o výkladu ale dvě samostatné oblasti..
presne tak - neverim, ze by vam zde na tomto foru nekdo radil, abyste dani podporu manzelky!!!!
Na podporu z UP musite pohlizet ze dvou stran:
1. nedani se NIKDY - takze ji do DP zahrnovat nebudete
2. prictete ji k prijmum manzelky ("v duchu") abyste zjistil, jestli jeji rocni prijem presahl 38040,- a pokud nepresahl, tak si na ni v DP jeste odectete tech 21720,-
Váš výklad je jednoznačně srozumitelný. Moc děkuju. Problém nebyl v tom, že někdo chybně poradil. Pochopil jsem to přesně tak, jak jste to popsala. Pochybnosti nastaly až na úřadu. Teď je vše v pořádku - jsem rád, že jsem neudělal chybu. A také děkuji odborníkům jako jste Vy.
Mějte hezký den :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 3. 2006 9:12
Dobrý den,
dnes už je to po 4., co se ubezpečuji, zda se do SZM a to do celkových příjmů zahrnují dávky z ÚP - podpora v nezaměstnanosti.
Moje manželka v roce 2005 pracovala pouze 6 měs. u zaměstnavatele a zbytek roku 05 pobírala podporu v nezaměstnanosti.Zatím jsem vždy dostal odpověď, že ano.
Děkuji Vám za názor.
J.V