Re: Post. pohledávky II.- poradí p. bdm?
*** Mějte výdrž :-)) budu upřesňovat, ať se v tom vyznám:
A dlužila C, a B za ni zaplatila - tzn. že C postoupilo svou pohledávku vůči A na B nebo to znamená, že B převzalo závazek? Hodnoty jsou mi jasné, jen ještě kdo komu dlužil na nájemné :-)) ***
Já mám výdrž, hlavně ji, prosím, se mnou mějte Vy:-)
A dlužila C, C postoupila pohledávku B, B uhradila za A, je to 2 roky.A pronajímá prostor B. B dluží A za nájem. Lze započíst úhradu post. pohledávky proti nájmu? A jde mi o to, že reálná hodnota odkupu je nižší, než nominál a nevím, jestli lze započíst reálnou hodnotu nebo nominální....tak a za chvíli jsem v blázinci:-(
*** Ne, klid - to půjde. Možná ve více krocích ale půjde :-)) Započítavat se bude hodnota pohledávky. Takže A teď dluží pořád těch 500 tis. ale dluží to B. B dluží A za nájem 300 tis. Takže k zápočtu půjde 300 tis. Pro A to celkem nic neznamená, to bude dlužit pořád ještě 200 tis. Ale pro B to znamená výnos (koupilo za 100 tis. ale získalo tím zápočtem už 300 tis., tzn. 200 tis. do výnosu). Odkontrolujte, jestli to tak je :-)) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 3. 2006 10:15
Dobrý den, prosím o radu. Firma A dlužila firmě C, její mateřská spol.B za ní zaplatila závazek (smlouva o postoupení pohledávky). Závazek byl 500 000,-, pohledávku odkoupili za 100.000,- Teď chtějí udělat zápočet k dlužnému nájmu 300.000,- Kč. Poraďte mi prosím, co s tím?Započítá se reálná hodnota nebo nominál?A napište mi prosím, jak se účtuje zápočet u spřízněných firem. Předem děkuji...