Re: Dotaz pro Mzdovou účetní
kdyby byla castky pres 5000, tak se to dani min. 20% zalohovou dani....
zamestnavatel ma povinnost:
- registrovat se ke srazkove nebo zalohove dani (pokud jiz neni)
- strzenou dan odvest FU
- na konci roku odevzdat FU vyuctovani dane
Pokud byla odvedena zalohova dan, tak by mel zamestnanci vystavit potvrzeni o prijmech s touto vycislenou dani, aby si ji zamestnanec mohl zohlednit v DP (vystavuje se na pozadani zamestnance)
Re: Dotaz pro Mzdovou účetní
Take vam preju hezky den, u nas je slunecny, tak snad u vas take :-) Tech mych odpovedi je posledni dobou vice, to mate pravdu - ale to je tim, ze mam posledni dobou take vice casu (a mozna sili moje zavislost na BC ;-)
Navic se dotazy dost casto opakuji ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 3. 2006 10:33
Zdravím Vás, mám dotaz, v listopadu jsem zaměstnala na dohodu o provedení práce jednoho kamaráda. Od jaké částky za něj musím odvést social.+zdravotní+platit daně? Když je to do 5000 Kč, tak nemusím nic odvádět? Poradíte mi?