Re: Kdy si můžu nechat udělat ŽL na UČTO
jako tu praxy-i? no jo,stanese... píšu to rychle z práce... nemám takové podmínky v práci,jako třeba někdo,ale díky za radu,která mi tedy VUBEC nepomohla! :(
a kdo Vám to potvrzení vystavil? zaměstnavatel? VŠ mám,ale jen Bc. ne ING. snad to nebude vadit :( Měla jsem 2 zaměstnání, v prvním jsem byla přes 3 roky a v prac.smlouvě mám účetní a účetnictví jsem taky dělala, z té firmy mám i zápočtový list,ted jsem třičtvrtě roku v účetní firmě jako samostatná účetní, tak že dělám vše i závěrky,ale jelikož je to účetní firma, nechci si říkát zaměstnavateli o potvrzení :( to se dá pochopit...
Radko,uvádíte jen 1 chybu, ale není bohužel jedinná.
Já osobně při zřizování ŽL (nemám VS) jsem musela doložit potvrzení o minimální 5leté praxi a maturitní vysvědčení.
U VŠ mám dojem, že musí být povinná praxe jen "3" roky???
Pokud chybí požadovaná praxe, tak musítemít někoho, kdo se za Vás zaručí. Dále pracuji na HPP jako účetní a od svého zaměstnavatele mám písemný souhlas s mým podnikáním doma-účetnictví.
Jedině, že by vám praxi potvrdil bývalý zaměstnavatel, stačí vám 3 roky. Ale pokud se váš nový zaměstnavatel dozví, že podnikáte za jeho zády v tom v čem on, můžete přijít o práci a to by byla škoda.
Proč to těm drobným nechcete dělat "načerno"?
Protože chtějí doklad do účetnictví :( Já chci z této práce stejně odejít... U nás je i dost drobných firem a poptávají účetnictví, do budoucna bych si aspoň mohla i přivydělávat při mateřský... a zápočtový list+prac.smlouva z minulého zaměst.by mi tedy nestačila?Nebo by mi museli přímo napsat nějaké prohlášeni? v minulé práci jsem byla 3,5 roku.
Měli jsme nějaký problém se zaměstnanci.. Zaměstnané dvě slečny už osm let jako účetní a přivydělávaly si načerno...přitom měli v prac. smlouvě konurenční doldožku.. Navíc na firemních programech...okamžitá výpověď...Končí posledního března...Jestli chcete ze zaměstnání odejít tak to beru...jinak je to podraz!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 3. 2006 10:39
Nemáte někdo zkušenosti kdy si můžu nechat udělat ŽL na vedení účetnictví? V červnu budu mít praxy 4 roky a v lednu jsem si udělala Bc.-VŠE se zaměřením na podnikové finance,mám zatím jen potvrzení ze školy,že jsem státnice složila,ale diplom dostanu až v červnu na promoci.Máte s tímto někdo zkušenosti?Co musím na živnost.úřad donést?Kdo mi potvrdí praxy?Jde to nějak obejít,když nechci aby zaměstnavatel věděl,že si chci dělat ŽL?Např.prac.smlouvami? Nebo+zápoč.listy?Nebo musím mít ručitele?
Předem děkuji za radu!!!