Myslím, že se tu motají dva problémy. Nemáte právo odstoupit od smlouvy, ale máte právo na to aby Vám bylo dodáno zboží za sjednanou cenu.
Nepřevzetí je poněkud problematické (zejména pokud rozdíl v ceně byl malý). Ale při převzetí zákazníkem by stejně vznikl dodavateli závazek vrátit rozdíl v ceně. Pokud byl rozdíl velký, je zcela evidentní, že došlo k chybě a zákazník by měl vyzvat dodavatele aby zboží dodal za správnou cenu, aby mohl splnit své povinnosti podle §2079 NOZ a dále. Ale nejsem odborník na NOZ, takže doporučuji prostudovat NOZ, §2079 a dále, zejména třeba §2091.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
10. 9. 2014 8:32
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s vrácením zboží, které bylo pořízeno na IČO?
Zboží jsem kupovala pro další prodej. S prodávajícím mám sjednanou slevu, zboží mi bylo odesláno ale s jinou částkou, než bylo dohodnuto, informaci, že bude jiná cena jsem od prodejce nedostala až při informaci v mailu od dopravce o doručení zásilky. Ihned jsem kontaktovala prodejce, že cena není dle naší dohody a zásilku nepřevezmu. Na což prodejce mě informoval, že zboží zpět nechce a nemám právo jej vrátit dle obchodního zákoníku, koupené věci na IČO? ??? ?
Jak mohu prosím postupovat v tomhle případě, jak se mohu bránit, má na to prodejce právo?
Mnohokrát děkuji za radu.