Re: předčasně splacený leasing
*** Přečetla jste i tu pětku? Mohl splnit cenu. I když to nepředpokládám - většinou se nedodrží. Ale přečtěte pořádně - pak se k tomu vrátíme ***
Re: předčasně splacený leasing
*** V tom případě bylo nájemné v nákladech neoprávněně. Pro FO to znamená, že tohle neuznané nájemné musí dát do úprav zvyšujících základ daně v roce, kdy došlo k porušení podmínek. Porušili jste v roce 2005, tudíž v DP 2005 provedete úpravu (zvýšení ZD) dle §5 - je na to řádek. Rovněž o tuhle neuznanou a tím pádem dodaněnou částku zvednete vstupní cenu auta (§29/1). Tím porušením podmínek se stalo to, že veškeré předchozí nájemné je považováno za zálohu na nákup majetku. Pokud si s tím nebudete vědět rady, raději to někomu doneste, ať Vám s tím pomůže ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 3. 2006 14:20
Klient v 10/05 předčasně doplatil leasing, konec leasingu měl být 01/06. Poradíte mi prosím jak mám účtovat do DE? Dám do nákladů celý zbytek akontace včetně všech splátek v roce 2005? Děkuji za pomoc.