Re: ztráta v DE
tak v prvnim roce podnikani muze byt vyhodnejsi uplatnit ten zpusob, kde vycislite vetsi ztratu - tu si pak v nasledujicich rocich muzete odecitat od zakladu dane (za predpokladu, ze nebudete mit povinnost platit z minimalniho zakladu dane);
taky v prvnim roce podnikani mate jedinecnou prilezitost zacit uplatnovat vydaje % (pred predchoziho dodanovani), cimz vam sice nevznikne za prvni rok ztrata, ale budete mit podnikani z hlediska papirovani znacne zjednodusene.... proste musite vzit v uvahu, kolik vam asi tak rocne bude vychazet zaklad dane a dle toho se rozhodnout - zda se vam vyplati skutecne naklady nebo vydaje %..... a kdyby vam vas predpoklad nevysel, vzdy se da prejit na druhy zpusob uplatnovani vydaju
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 3. 2006 14:29
Prosím o radu. Do září minulého roku jsem byla zaměstnána a od října jsem se dala na podnikání, kde vykazuji ztrátu. Mám brát skutečné náklady nebo procentualni? A je u mě minimální základ daně?