Re: Ještě pěkně prosím Ilonku
PS: Zákon 337/92 říká v §41/1:
"Zjistí-li daňový subjekt, že jeho daňová povinnost má být vyšší nebo daňová ztráta nižší než jeho poslední známá daňová povinnost, je povinen předložit do konce měsíce následujícího po tomto zjištění dodatečné přiznání nebo hlášení."
Vaše daňová povinnost by se přece neměnila vyřazením drobného majetku z evidence? Nevidím tedy důvod pro podání dodatečného přiznání. (Předpokládám, že když píšete o drobném majetku, že jde o majetek již dávno odepsaný, když je tak starý.)
Děkuji za názor, přesně tak to chápu.
Jen je to u mě celé spojené s přechodem na výdaje %,
tak se tu raději ptám na názory ostatních.
Musím uznat, že věnovat čas studiem tohoto fóra je
opravdu vynikající - celkem se mě v hlavě rozsvítilo !!!
Díky všem !!!
Jmenovče, když se už ptáte na takovou blbost, tak si ke jménu připište ještě nějakou značku, jistě jste si všiml, že Pavel je tady frekventované jméno.
Když máte drobné opotřebované věci, tak je vyhoďte!!!!!!!!
Jak vás napadlo že je to zásoba? Zásoba je, když nakoupíte materiál a ještě jste ho nespotřeboval nebo když nakoupíte zboží a ještě jste ho neprodal! Když si koupíte třeba vrtačku a vrtáte s ní díry, tak se časem opotřebuje a je na vyhození, to ji pak chcete ještě zdanit????????????
Díky za rady i nářez - nejsem tu denně, netušil jsem, že svým pravým jménem někoho mohu urazit - sory po druhé !
DHIM není a nikdy nebyla přímá spotřeba, je to krátkodobý majetek a s jeho pomocí dosahuji příjmů za více zdaňovacích
období a rozhodně je nedílnou součástí hospodaření fa.;
(fungující dobrou vrtačku nevyhodím za rok,
s počítačem taky hospodařím tak, že mi vydrží více než 1rok, atd.)
Pavle - podle Vás DHIM není součástí zásob?
HIM. ani NHIM to není, pak kde se má podle Vás ve výkazu hospodaření objevit ??????????
Bylo to dřív součást zásob a muselo se to vykazovat. Teď už se evidence drobného majetku vést nemusí, ale pokud se jedná o věci, k nimž budou v budoucnu uplatňovány nějaké další výdaje na př. na údržbu, pak se tyto věci evidují, jinak by další výdaje k nim nebyly uznatelné. Jsou však evidované v hodnotě 0, protože cena za jejich nákup byla již rovnou uplatněna do výdajů.
pro Pavla, Pavla II a vsechny ostatni
reagovala jsem na puvodni prispevek nize a koukam, ze jste se take dobrali odpovedi - DHIM neni bran jako zasoba, takze zadne dodanovani....
ale z diskuze nize vyvstal jiny problem - pokud dodanim pohledavky za 04, a v 2005 mi je zaplati, tak ten prijem nezahrnu do DP05, to je OK .... ale jak zohlednim ty dodanene zasoby? Prijmy z jejich prodeje bych taky nemela zahrnovat do pozdejsich DP, ze? Takze evidovat na jakou fakturu co prodavam?
A co kdyz podnikatel fakturuje pausalni castkou, kde je prace i material (jiz dodaneny)?
Myslim, ze toto je celkem zajimavy problem - mate nekdo nejaky postup, jak toto resit?
Re: pro Pavla, Pavla II a vsechny ostatn
Řešíme to samé na dvou místech,
jinak jsem byl upozorněn, jméno Pavel je duplicitní,
- takže už pouze (Pavel II).
A cituji níže uedené:
Taky zdravím při pátku.
Děkuji za rozbor,
s DHIM jsem už doma, trochu jsem zaspal dobu.
Myslel jsem, že už chápu princip přechodu na %,
zákonodárce požaduje při přechodu vyrovnat (+) a (-),
jako bych ukončil činnost a znovu ji zahájil.
Potom bych vlastně zásoby vložil do nového
podnikání a podruhé je zdanil !!!???
To je přeci totální nesmysl !!!
Když přeci zásoby zahrnu do položek zvyšující daňový základ
v předcházejícím období, logicky tytéž zásoby musím uvést
jako snižující daňový základ v následujícím období !!!
Ano, ale přeci 31.12.xxxx nekončí svět, ani s přechodem na % se
nemnění předmět podnikatelské činnosti, pokračuji bez přerušení
dál (přesně pokračoval jsem), tak materiál se použije (přesně již se použil) v r.05 !!!
Myslím, že se to musí obhájit samo.!
ano, pokud pouzijete, tak byste mel snizit prijmy o hodnotu techto zasob, ale dle meho pouze v pripade, ze za ne dostanete zaplaceno (ne kdyz vam zbydou na konci 2005 opet pohledavky)... prece si nebudete snizovat prijmy o jiz zdanene prijmy, kdyz jste ty prijmy jeste nedostal....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 3. 2006 15:24
Část zásob DHIM mám staré (4-6r.) nevyřazené položky.
Mohu tyto beztrestně dodatečně vyřadit v rámci dodat.
daňového přiznání ? Prostě jsem lajdal a dnes lituji.
Předem moc děkuji.!!!