Re: dobrovnolný plátce DPH
Už mít ŽL a mít to dobře spočítané. Být dobrovolný plátce totiž není pokaždé výhodné.
Ono to není tak jednoduché. Absolvovala jsem to loni v květnu ve Vrchlabí. Vůbec nebyli ochotni se o tom bavit, že prý musím alespoň dva měsíce podnikat jako neplátce a pak že se uvidí. Jenže my jsme přebírali do pronájmu rozjetý provoz, kdy 90% odběratelů byli plátci a kdybychom jim účtovali bez DPH, tak o ně přijdem. Snažila jsem se jim to vysvětlit, tak nakonec jsem musela doložit výsledovky, rozvahy, výpisy z účtu firmy, od které jsme provoz přebírali, za tři roky zpátky a k tomu
od většiny odběratelů objednávky na práci na rok dopředu !!!
Můžu Vám říct, že ten spis, co jsem přikládala k žádosti o registraci DPH, byl tlustý skoro dva centimetry !!!
Ale nakonec se to povedlo, asi po dvoutýdenním objíždění zákazníků. Tak přeju silné nervy !!!
Já jsem se dobrovolně přihlašovala k DPH na Praze-východ, nikdo se na nic neptal.... jen ta paní blbě koukala, proč to jako dělám..... (při nákupu zboží z EU mi nic jiného nezbývalo)
bylo potřeba ŽL a jeho kopie (sama si to nechtěla kopírovat)...
horší je to teď, když tu rezistraci chci zrušit a přestat podnikat :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 3. 2006 7:33
Jak to udělat chci-li se stát dobrovnolným plátcem DPH?