Restaurace + sběrna sázek

• (neregistrovaný)

24. 3. 2006 8:58

Provozuji hospodu, jsem plátce DPH a vedu DE. Nedávno jsem se snažil řešit tuto situaci: pronajmul jsem si místnost (mimo hospodu) od FO, kde je umístěna sběrna Fortuny s malým občerstvením. Zjišťoval jsem zda musím mít ještě jeden ŽL a nakonec jsem se vydal na ŽÚ. Tam mě vyhodili a řekli, že na to živnost neexistuje. Takže teď stojím před problémem jak vést DE. Mohu vést jednu DE a dávat dohromady příjmy z hospody + sběrny ? A výdaje (nájem..) také? Pro sebe si budu označovat příjmy a výdaje ze sběrny abych měl přehled (používám účto a tak si myslím, že to rozliším ve výkonu). Nebo mi prosím poraďte jak toto řešit. Díky a hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 3. 2006 9:06

Martina (neregistrovaný)

Re: restaurace + sběrna sázek
      V té místnosti provozujete pouze to občerstvení? Nebo něco zprostředkováváte pro Fortunu? Pokud děláte něco pro Fortunu, viděla bych to asi na živnosťák na nějaké zprostředkování, asi služeb. Daňovou evidenci povedete jednu, pro Váš přehled se to dá rozlišit v Účtu výkonem, i se k tomu dají vytisknout různé sestavy za výkon - DPH a tak...

• 24. 3. 2006 9:31

Jarda (neregistrovaný)

Asi jsem to napsal nesrozumitelně. Pronajmul jsem si místnost - mimo hospodu a v té místnosti je umístěna sběrna sázek Fortuna. S Fortunou mám uzavřenou mandátní smlouvu na spolupráci při provozování sázek. Mimo jiné tam je také malé občerstvení (lahvové pivo, nealko atd). Chtěl jsem si nechat vystavit ještě jeden ŽL. Ale na živ. úřadě mi řekli, že na to nemají v seznamu živnost a proč to tak nutně potřebuji. Tak jsem jim řekl, že já to nepotřebuji, ale jak se budou tvářit oni až přijdou na kontrolu. Odešel jsem s nepořízenou. V okolí jsem zjišťoval jak to dělají ostatní, neboť když se podíváte těchto sázkových kanceláří je všude spousta. Většinou mi každý řekne, že má ŽL na cokoliv (hostinská činnost atd.). S daňovou evidencí jsem to myslel tak, jak to píšete. Díky

• 24. 3. 2006 12:56

Martina (neregistrovaný)

Já bych to viděla na ŽL na zprostředkování. Účtuju trafiku, kde mají terminál sazky a mají na to ŽL na zprostředkování, myslím že služeb. Ale určitě nějaké zprostředkování to je, aby vám pak nedali pokutu.
      Po těch terminálech právě chodili.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).