Re: služ. mobiliní telefon pro zaměstnan
Svůj mobil si troufnu obhájit, ale jedná se mi o to zda mohu uplatnit ve výdajích hovory svého zaměstnance na sim kartu, kterou jsem dostal zdarma od Eurotelu a dal jsem ji zaměstnanci aby ji používal ve svém mobilu pro služební účely. U toho druhého zaměstnance s dobíjením go také nevím.
Re: služ. mobiliní telefon pro zaměstnan
pokud si obhajite svuj telefon, tak OK. Tomu jednomu zamestnanci se SIM kartou klidne 100% - jedna se o sluzebni telefon, ze ktereho prece ani nemuze volat soukrome, ne? ;-) (mozna by neskodila nejaka smernice, ve ktere by bylo upraveno, ze nelze soukrome volat ze slubeb. telefonu a kterou by vam on podepsal... ;-)
A k tomu kreditu.... ja si myslim, ze zalezi na tom, za kolik a jak casto mu telefon dobijite - pokud treba jednou mesicne 500,- tak bych to dala cele do N (srovnejte si castku, kterou provola zamestnanec se sluzebnim s castkou, kterou dobijite tomu druhemu... ty by mely byt zhruba stejne; vzdy zalezi na tom, co si obhajite), jestli si on jeste dobiji sam, tak to je na jeho soukrome hovory. Pokud mu dobijite casto, tak bych urcite kratila - a jestli budete kratit, tak musite kratit i DPH ve stejnem pomeru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 3. 2006 9:47
Provozuji hospodu, vedu DE a jsem plátce DPH. V hospodě není pevná linka. Já sám používám služební mobil - mám smlouvu s Eurotelem. Eurotel mi poskytl zdarma další sim kartu. Dal jsem ji jednomu svému zaměstnanci (mám dva) aby se se mnou mohl kdykoliv spojit. Druhý zaměstnanec má svůj mobil (go) a tomu přes svůj účet telefon dobijím. Faktura Eurotelu je na obě sim karty -zahrnuje moje hovory + jednoho zaměstnance + dobíjení go druhého zaměstnance. Dotaz tní: mohu dávat do daň. uznatelných výdajů celou tuto fakturu a nárokovat si DPH? Díky za radu a hezký den.