Re: HPP + DPP
Pro roční zúčtování daní, se zahrnuje do příjmu pouze výdělek, který podléhá zálohové dani. U Vaší DPP byla sražená srážková daň a ta se nevyučtovává. Je jednou pro vždy zaplacena.
Pro přídavky musíte uvést veškeré Vaše čisté příjmy. Pokud je neuvedete a soc. na to příjde, můžete se dostat do problému.
Re: HPP + DPP
souhlas a navic k vasemu dotazu ohledne priznani a prijmech do 15000,- - to je sice pravda (nemusite podavat priznani), ale musi to by vase JEDINE prijmy (napr. se to tyka studentu apod.).... vy mate prijmy z HPP, takze vase celorocni prijmy jsou vetsi....
Jeste doplnim - DPP se dani 15% kdyz nemate podepsane prohlaseni u zamestnavatele a vydelek nepresahne 5000 kc,-.... jen u vas je mi divne, kdyz DPP byla u stejneho zamestnavatele, tak by se to melo danit dohromady zalohovou dani.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2006 9:55
U svého zaměstnavatele , kde mám HPP jsem v prosinci měl i DPP/
kde mi srazili 15% daň/ . Při vyúčtování daní r. 2005 jsem měl pouze mzdu z HPP a DPP mi tam nezahrnuli. Je to správně?
Pro sociálku mi tam vyplnili mzdu z HPP + DPP jako příjem +
vrácený přeplatek daně. Nevyznám se v přesných termínech,
ale snad mě pochopíte. Jedná se mi o to, že je mi divné
, že tady píšete, že si můžu vydělat ročně do 15000 a nemusím
si dát přiznání. A do příjmu pro přiznání přídavků se to počítá??
I přeplatek daně??
Kdybych měl DPP jinde než u svého zaměstnavatele to musím taky
napsat , když žádám o přídavky?? Nebo je to kvůli HPP??
Odpovězte mi prosím. Asi toho motám moc dohromady, ale rád
bych to věděl. Kvůli DPP mi asi seberou přídavky na 3 děti, proto se ptám.