Re: HPP + DPP
Pro roční zúčtování daní, se zahrnuje do příjmu pouze výdělek, který podléhá zálohové dani. U Vaší DPP byla sražená srážková daň a ta se nevyučtovává. Je jednou pro vždy zaplacena.
Pro přídavky musíte uvést veškeré Vaše čisté příjmy. Pokud je neuvedete a soc. na to příjde, můžete se dostat do problému.
Re: HPP + DPP
souhlas a navic k vasemu dotazu ohledne priznani a prijmech do 15000,- - to je sice pravda (nemusite podavat priznani), ale musi to by vase JEDINE prijmy (napr. se to tyka studentu apod.).... vy mate prijmy z HPP, takze vase celorocni prijmy jsou vetsi....
Jeste doplnim - DPP se dani 15% kdyz nemate podepsane prohlaseni u zamestnavatele a vydelek nepresahne 5000 kc,-.... jen u vas je mi divne, kdyz DPP byla u stejneho zamestnavatele, tak by se to melo danit dohromady zalohovou dani.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
24. 3. 2006 9:55
U svého zaměstnavatele , kde mám HPP jsem v prosinci měl i DPP/
kde mi srazili 15% daň/ . Při vyúčtování daní r. 2005 jsem měl pouze mzdu z HPP a DPP mi tam nezahrnuli. Je to správně?
Pro sociálku mi tam vyplnili mzdu z HPP + DPP jako příjem +
vrácený přeplatek daně. Nevyznám se v přesných termínech,
ale snad mě pochopíte. Jedná se mi o to, že je mi divné
, že tady píšete, že si můžu vydělat ročně do 15000 a nemusím
si dát přiznání. A do příjmu pro přiznání přídavků se to počítá??
I přeplatek daně??
Kdybych měl DPP jinde než u svého zaměstnavatele to musím taky
napsat , když žádám o přídavky?? Nebo je to kvůli HPP??
Odpovězte mi prosím. Asi toho motám moc dohromady, ale rád
bych to věděl. Kvůli DPP mi asi seberou přídavky na 3 děti, proto se ptám.