Re: ŽL - změna trvalého bydliště
Nejdříve se musíte přihlásit na matrice, kde Vám ustřihnou občanku a vydají potvrzení a změně trvalého bydliště. S tím se pak prokazujete a do osmi dnů nahlásíte změnu na OSSZ a ZP, do 15 dnů na Živnostenský úřad, kde Vám vydají nový ŽL a pak na FÚ. Pokud se Vám změnou bydliště mění i místní příslušnost, vydají Vám na FÚ potvrzení o omezení platnosti registrace (většinou trvá jeden měsíc) a po uplynutá této lhůty se až teprve půjdete zaregistrovat na nový FÚ.
Mám s tím osobní zkušenost, trošku jsem ty lhůty přetáhla a nikde z toho nestříleli :-)
Potom už následují nahlášení změn bydliště u banky, pojišťovny, apod..., ale tam většinou chtějí až s novou občankou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 3. 2006 9:59
Dobrý den, podnikán na ŽL, ke konci března se stěhuji a tím se mění i mé trvalé bydliště a zároveň i místo podnikání. Kde a do jaké doby od změny to musím nahlásit?