Re: Kooperativa versus FÚ, náklady ?????
pripojim muj (zduraznuji) soukromy nazor - FU nema sanci zjistit, ze jste kooperativu preplatili o 252 korun - to by musel kontrolovat i mzdy.... a to myslim nedela (no, treba RadkaB me vyvede z omylu); dale bych nezadala o vraceni preplatku, ale proste v pristi platbe poslala o 252 korun mene (samozrejme po minimalne telefonicke domluve s Kooperativou - popripade zaslani nejakeho vysvetlujiciho dopisu);
pokud vam ten preplatek bude vracet, tak bych to jeste prouctovala do r. 2005 jako snizeni zaplaceneho pojistneho (pokud ho tedy uz nemate uzavreny), takze byste meli naklady v poradku... ale myslim si, ze to jsou zbytecne komplikace...
Re: Kooperativa versus FÚ, náklady ?????
Stalo se mi to samé a částku, o kterou jsem zaplatila více, jsem dala na 381 a příště zaplatím o to méně. Jde přibližně o stejnou sumu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 3. 2006 10:13
Při kontrole 2005 jsem zjistila, že jsme přeplatili Kooperativě na zákonném pojištění 252,-. Šéf o tom ještě neví, tak nevím, jestli budeme žádat o vrácení, když je to tato malá částka. Moje otázka zní: mám to vyhodit z daňových nákladů a zaúčtovat to do nedaňových (ještě nemáme uzávěrku) ? Myslím asi třeba účet 528 /221 (ale fakt nevím, jen typuju). Jde mi o to, ať z toho třebe finančák při ev. kontrole nedělá bublinu a po případném vyhození z nákladů pak nedoměří.
A kdyby přece jenom šéf chtěl ať nám to Kooperativa vrátí, jak to mám nyní zaúčtovat, jedná se ještě o rok 2005. Případná vratka by bya v roce 2006. Zaúčtování ? Mockrát děkuji. Dana