Re: Podvojné úč.
Ten automobil byl už celý daňově odpsaný? a zůstatková cena je pouze zbytek účetního odpisu?
V případě že v roce 2005 jste měli uplatnit poslední daňový odpis a vy jste auto prodali tak se vás myslím týká § 26 odst. 7 písm. a) bod 1. ...odpis pouze ve výši jedné poloviny ročního odpisu vypočteného podle § 31 a 32 lze uplatnit z hmotného majetku evidovaného u poplatníka na počátku příslušného zdaňovacího období, dojde-li v půběhu zdaňovacího období k vyřazení majetku před koncem zdaňovacího období ...."
A jestliže jste ho prodali, neměli jste ho k 31.12. v majetku.
Re: Podvojné úč.
>>>Potřebuji poradit v oblasti uzávěrky podvojného
>>>účetnictví, firma se uplatněním odpisů dostane do
>>>ztráty,
>>>což nechce, tuším, že nic neporuším, když tyto odpisy
>>>neuplatním. Ale mám tady zůstatkouvou cenu
>>>automobilu,
>>>který se v prosinci prodal, ale nevím, zda můžu
>>>uplatnit nákladově necelou polovinu zůst.ceny a co
>>>pak
>>>se
>>>zbytkem, může se odepsat v roce 2006? Díky
>>
>>Ten automobil byl už celý daňově odpsaný? a
>>zůstatková
>>cena je pouze zbytek účetního odpisu?
>>V případě že v roce 2005 jste měli uplatnit poslední
>>daňový odpis a vy jste auto prodali tak se vás myslím
>>týká § 26 odst. 7 písm. a) bod 1. ...odpis pouze ve
>>výši jedné poloviny ročního odpisu vypočteného podle §
>>31
>>a 32 lze uplatnit z hmotného majetku evidovaného u
>>poplatníka na počátku příslušného zdaňovacího období,
>>dojde-li v půběhu zdaňovacího období k vyřazení
>>majetku
>>před koncem zdaňovacího období ...."
>>A jestliže jste ho prodali, neměli jste ho k 31.12. v
>>majetku.
>
poloviční odpis tam mám, to je určitě v pořádku, ale rok 2005-pořadový rok odepisování 2.-takže mi tam zbývá velká částka k odepsání-předpokládám nákladově, ale společníci s.r.o. se nechtějí dostat do ztráty, takže koumám, koumám, lze dát část zůstatk.ceny do nákladů? pokud ano, tak co s tím zbytkem. příklad odpis rok 2005-odepsáno 1/2, tj. 158000, zůstatková cena automobilu je 519820, chtěla bych ji dát do nákladů, ale ne celou.
>
>I v daňové evidenci jsem zbylou částku po uplatnění
>polovičního odpisu dala do daňově uznatelných položek v
>tomtéž roce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 3. 2006 13:42
Potřebuji poradit v oblasti uzávěrky podvojného účetnictví, firma se uplatněním odpisů dostane do ztráty, což nechce, tuším, že nic neporuším, když tyto odpisy neuplatním. Ale mám tady zůstatkouvou cenu automobilu, který se v prosinci prodal, ale nevím, zda můžu uplatnit nákladově necelou polovinu zůst.ceny a co pak se zbytkem, může se odepsat v roce 2006? Díky