Re: Student,VZP a SZ - letos 26 let SPĚC
tak bohuzel tim, ze vam bude 26 let prijdete o vetsinu vyhod studentu - ale zase ne o vsechny:) :
1. pokud studujete prezencne dokrotantske studium, tak vam zustava narok na slevu na dani z titulu studenta az do 28 let; pokud studujete "normalni" program, tak bohuzel uz ne
2. rodice uz narok na slevu na dite mit nebudou (od cervna)
3. minimalni zaklad dane se vas nebude tyka ani v r.2006 (r. 07 uz ano)
4. SP budete muset platit alespon v minimalni vysi, pac pro socialku uz taky nejste student
5. ZP dtto
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 3. 2006 14:23
Dobrý den,
prosím o radu, jsem student VŠ a letos v květnu mi bude 26 let. Zajímalo by mě, zda mám platit ZP a SP. Při studiu podnikám, ale v sociálním pojištění mám podnikání nahlášeno jako vedlejší činnost a nedosahuji min. základu.
V ZP budu za loňský rok něco málo doplácet (zálohy jsem neplatil, ale vyšel mi doplatek z podnikání) a asi bych měl od května začít platit minimální zálohu 1218,-? protože budu mít 26 let. Prosím o vysvětlení. Spěchá. Děkuji.