Re: Zaúčtování dobropisu - JEDNODUCHÉ ??
------------------------------------------------------------------
No, milá (ý) Eli, nevím jestli jsem fakt tak natvrdlá nebo mám jít už při pátku domů, ale Vašemu návodu nerozumím. Mám si nachystat předkontaci na tento účetní případ a zvlášť ten poslední řádek je pro mě naprosto nesrozumitelný. Zkuste to prosím ještě jednou. Děkuji. D.
V seznamu faktur budete mít částku s mínusem
např. -2000 tj. -504/321 dodavatel vám dluží
v bance tedy v příjmu 221 v seznamu neuhrazených dokladů naleznete
fap částka +2000 zaúčtování 221/321 většinou si tuto pžedkontaci musíte vytvořit...
No milá Dano jste opravdu vyjímečně nechápavá. A tak koukám jste tu v otázkách hodně a to teda perla vedle perly . Tak to jsem Vám asi pokakala ten víkend.Ale pokud se tím účetnictvím žívíte ,tak by jste měla trochu studovat, místo popisu operace .
Re: Zaúčtování dobropisu -TOHLE NE :-(((
---------------------------------------
No, tak koukákm a nevěřím, na co se to tady zvrhlo........ Děkuji panu (paní) 5 nebo 56, že se mě zastal (a). A PANU paní)CHYTRÉMU jojovi vzkazuji, že v případě, jestli chce s někým takto slovně šermovat, tak ať si jde na nějaký chat, který nemá s účtem nic společného(a nezdržujte tady lidi od práce!). Do mé výjimečnosti Vám absolutně nic není. A tímto děkuji všem, kteří nám začátečníkům bez úsměšků poradí, snad to zase vrátíme jednou někomu jinému. Dana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
24. 3. 2006 14:28
Jak mám zaúčtovat tento přijatý dobropis a následný příjem na BÚ ?
Postup byl takový:
1/ FP, zaúčtování 504/321
2/ Celá faktura námi zaplacena 321/221
3/ Přijatý dobropis -504/ -321
4/ Přijatá platba na běžný účet - jak zaúčtovat ? Možná nějak přes pohledávky ten dobropis ? Jasně, že to bude příjem na 221, ale co před tím, aby to bylo správně? Možná už jsem při pátku přepracovaná, ale já prostě nevím.......
Děkuji rádci za radu. Dana