Re: Nárok na odpočet daně
narok na odpocet DPH muzete uplatnit pouze v kalendarnim roce, do ktereho patri, tzn. ze kdyz vam jeste ted chodi faktury z r. 2005, tak DPH uplatnite pouze, kdyz date dodatecne priznani za 12/05 (pokud jde o male castky, tak bych davala vsechno do nakladu 05 a odpocet neuplatnovala - ale to je na vas, jak se rozhodnete); narok na odpocet muzete uplatnit po dobu 3 let, ale pouze formou tohoto dodatecneho priznani k obdobi, ke kteremu se vztahuji (to, ze DPH muzete uplatnit bud v danem kalendarnim roce nebo po dobu 3 let uz neplati)
Tak ted nevim, jestli jsem to napsala dostatecne srozumitelne ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 3. 2006 8:48
Dobry den,
chtel bych se zeptat na §73 odst 11 zákona o DPH. Chodi mi jeste faktury za rok 2005, maji tyto doklady jit podle tohoto zakona do dodatecneho priznani za prosinec 2005.
A dale mam dotaz, jak dlouha je doba narokovat odpocet ?
Prosim o Vasi pomoc, mam v tom nejake zmatky.