Re: společné zdanění
napisete cestne prohlaseni, ze jste za rok 2005 nemela prijmy presahujici 38040,- (prilozite k DP vy i manzel - manzel si na zaklade toho uplatni na vas tech 21720 Kc).
Ale pozor - materska (nemocen. davka) se do prijmu zahrnuje (nedani se, ale posuzuje se jako vas prijem pro urceni, jestli ma manzel narok na odpocet tech 21720,-), rodicovsky prispevek (socialni davka) ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 3. 2006 10:05
dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, manžel je zaměstnán a zároveň podniká(vedleší činnost) já jsem na mateřské a vedeme jednoduché účetnictví v zaměstnání uplatňoval slevu na dítě, nevíme jestli máme toto dítě uvést v účetnictví, když už byla tato sleva uplatňována u zaměstnavatele? a pokud podávám přiznání když jsem na mateřské jen z důvodu szm musím podat i přehled na sociální a zdravotní pojišťovnu?
děkuji