Tak byste si to měl nějak vyřešit. A byly to jen dohody nebo hlavní pracovní poměr?
Neřešila bych to. Prohlášení se nesmí podepsat u více zaměstnavatelů současně kvůli tomu, aby si člověk neuplatňoval slevy na dani dvakrát. Ve starém zaměstnání si těžko můžete uplatnit nějakou slevu, když tam nepracujete. Momentálně máte jen jedno zaměstnání, slevu si uplatňujete pouze tam, čili je to OK.
Jinak ještě podotýkám, že v jakémkoli zaměstnání, ať už na dohodu nebo na hlavní pracovní poměr, se nemůžete jen tak sebrat, nepřijít a dál nic neřešit, pokud se nechcete dostat do problémů. Je potřeba ho řádně ukončit, např. výpovědí či dohodou o ukončení. Nebo pokud je zaměstnání už při nástupu sjednáno na dobu určitou, tak končí smluveným dnem uvedeným v dohodě či pracovní smlouvě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 10. 2014 19:24
Dobrý den, v únoru jsem začal pracovat ve firmě A a poté jsem v ní skončil. Růžové prohlášení jsem podepsal. V květnu jsem začal pracovat ve firmě B a prohlášení jsem opět podepsal. Jak se dozvím, že mi ve firmě A bylo ukončeno? Je ukončeno, když nedostávám žádnou výplatu? Děkuji moc, jsem brigádník.