Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 3. 2006 13:42
Jsem FO a vedu podvojné účto. Za rok 2005 mám příjmy a výdaje dle §7 a §9. Z §7 mám ztrátu a z §9 zisk. Ale celkem v úhrnu mám ztrátu , takže počítám z minimálního ZD. Podnikám od roku 1999. Vypočetla jsem daň, tj. na ř.66 mám daň celkem a ř.67 mám uvedenou daňovou ztrátu. Mám 2 děti - daň. zvýhodnění 12 000, takže mám nárok na slevu na dani, tj. daň po uplatnění slevy je 0 = ř.76. Dle mého názoru mám nárok i na daňový bonus, protože mé výnosy dle §7 jsou zhruba ve výši 6 000 000 což je více jak 6-ti násobek min. mzdy ikdyž jsem ve ztrátě.
1) Jelikož daň po slevě je 0, nebudu účtovat předpis daně.
2) Zaúčtuji pouze daňový bonus 591/341 (-).
3) Daňovou ztrátu uvedenou na ř. 67 mohu uplatnit v následujících 5-ti letech pokud vykáži zisk. Píše se někam tato daň. ztráta nebo je to pouze na mě, jakým způsobem ji budu evidovat abych se v tom vyznala?
4) Ve VZZ mám účetní ztrátu, kterou 1.1.2006 zaúčtuji 431/701 a do konce roku ji mohu uhradit z účtu kde mám nahromaděný HV za celou dobu podnikání čili 491/431.
Mám letos poprvé ztrátu tak prosím o trpělivost. Snad je to vše co musím ve spojení se ztrátou udělat.
Děkuji