Re: automobil - náklady
SD+poj. platíte vy pro vás sou to i náklady. Udělal bych smlouvu se s.r.o. kde bych vyčíslil měsíční paušál za to auto mi děláme půjčovnu aut a maj sazbu od 500,-/den tak si to srovnejte. Měla by to být cena obvyklá, hlavně pozor ste spřízněná osoba a po tom FÚ de :) tak ať nepronajímáte škodovku za 50000/měsíc :) :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 3. 2006 11:44
Prosím o radu, jsem podnikatel FO a zároveň od 5.1.2005 jsem jednatelem s.r.o., v majetku, jako fyzická osoba vlastním dva automobily, které po celé zdaňovací období roku 2005 využívala s.r.o.!
Můžu na základě smlouvy o nájmu přeúčtovat s.r.o. pojištění za automobily, silniční daň a vše co souvisí s jejich provozem?
Za další bych se chtěl zeptat kolik můžu účtovat za opotřebení na 1 km - tedy pokud to vlastně jde.
A další problém je ten, že jsem poskytl automobil s.r.o., který
v majetku nemám - je to soukromé vozidlo. Vyúčtoval jsem to tak,
základ pro opotřebení-průměrná spotřeba a cena benzinu tj.
výpočet na 1 km. s.r.o. di toto mé vyúčtování dá do nákladů
a náhrady vyplatí mně, jako jednateli. Ale jak je to se silniční daní,
tu platím já, jako FO nebo s.r.o..