Re: Zapeklitý problém !!!
Jakého jsi pohlaví ?
Ale k problému. Pokud jsem to správně pochopila, tak jste opravovali auto.Za opravu jste snad vystavili doklad (fakturu nebo příjmový doklad) např. na 25000,-Kč (to je váš zdanitelný příjem,v případě že jste peníze obdrželi). Na doklad jste měli uvést, že 20000,-Kč již bylo uhrazeno a k zaplacení 5000,-Kč a ty
vybrat od zákazníka. Pokud vám zákazník zaplatil celých 25000,-Kč
(protože jste v té době ještě o těch 20000,-Kč nevěděli), pak jste mu měli těch 20000,-Kč vrátit a vystavit na ně výdajový doklad, který by snižoval váš základ daně. Pokud jste od zákazníka vybrali 25000,-Kč a ještě si nechali oněch 20000,-Kč, tak jste ho o ně okradli.
Souhlasím s Pavlou. Ale Honzovi /nebo jí/ jde spíš o to, že faktura za opravené auto vystavena nebyla /oprava byla provedena na černo bez dokladu/. Bez dodatečného přiznání na tom už asi nic nespravíte. V roce 2005 jste měla příjem pojistky zaúčtovat jako daňový příjem a zákazníkovi doúčtovat zbytek opravy. Teď se dá ale už těžko radit. Když uděláte dodatečné přiznání, v případě kontroly bude FÚ zajímat důvod, proč jste dod.přizn. dělali, a když to necháte být, tak v případě kontroly bude FÚ zajímat nedaňový příjem.
Děkujeme za rady,
daný dotaz jsme smolili oba tedy já a pan vedoucí :), takže jsme si to pak nepřečetli a takto humorně jsme tam měli dvě pohlaví v jedné osobě.
Ohledně toho problému, to je tak jak chápe paní Hanka, my právě tu fakturu nevystavili a vlastně máme příjem, který jsem měli zdanit, jedná se o příjem, který došel na BÚ od pojištovny, udělali jsem to tak, jako že jsem se s poškozeným nedomluvili na finančních podmínkách a částku mu vyplatili. No je to teda takové pofidérní, ale už fakt nevím, děkuji s pozdravem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
28. 3. 2006 12:20
Zjistil jsem takový zapeklitý problém, z kterého nevím jak ven. Vedeme DE OSVČ, oprava aut, někdy v únoru 2005 nam na BÚ došla úhrada ve výši 20000 kč z pojištovny, nedošlo ani vyjádření k čemu to je, asi po 2 měsících jsem žádala o vysvětlení a zjistila, že pojištovna uhradila pojistku na automobil, který má být spravován u nás. Ale podnikatel mi žádnou fakturu nedal, prostě asi to udělali bez faktury, tak jsem to v evidenci označila, jako že příjem na BÚ je nedňový příjem, a pak výdej jako že jsem to dané osobě navrátili tedy nedaňový výdej, ovšem jak nad tím přemýšlím je to pěkná blbost když příjdou na kontrolu z FÚ, klidně toho chlápka můžou kontaktovat a ten jim vyvalí, že se to u nás opravovalo. Tak co teď, mám se s chlápkem domluvit, nebo třeba ještě vystavit teď v roce 2006 fakturu, že se oprava uskutečnila až teď, protože všechno předělávat tedy přiznání za rok 2005 se mi nechce. Děkuji za názory