Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 3. 2006 16:41
Nevím si rady při účtování faktury za materiál pořízený z Rakuska, na který nám přišla faktura s rakouskou adresou,ale s českým DIČ. Je na ní cena v eurech+19%DPH - 3% skonto(plateb.podmínka), ale také základ daně v Kč+DPH v Kč(přepočtená kursem dne před vystavením fa-???). Do přiznání bych uvedla celkovou hodnotu v Kč. Jiné faktury za přijatý materiál z EU ovšem přepočítáváme kursem dne, kdy fa obdržíme. Jak tedy fakturu zaúčtovat a jak skonto? 3% z celkové částky k zaplacení, tedy ze základu vč.DPH? Úhradu provádí naše rakouská mateřská spol.v eurech. Četla jsem 2 názory, buď snížit náklady(-MD501) nebo D648, já bych rozhodně volila -501, naše mateřská společnost v Rak.bere skonto jako nižší pořizovací náklady. Nebude mi ale potom sedět vrácená DPH a ta zaúčtovaná kursem přijetí. Mám tedy fakturu účtovat jako českou? Moc prosím o radu, nevím kde bych se o této problematice něco dozvěděla.