Hlavní navigace

DPH

  • (neregistrovaný)

    29. 10. 2014 18:00

    Dobrý den,jsem OSVČ plátce daně.Příští rok bych měl trénovat asi 2 měsíce na Slovensku.Budu jim tuto práci účtovat na fakturu.Musím z této práce platit v ČR DPH?Děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 11. 2014 13:01

      jirka (neregistrovaný)

      Dobrý den, z Vašeho dotazu nevyplývá, zda budete poskytovat službu - trénování - na Slovensku osobě povinné nebo nepovinné k dani. v prvním případě postupujete podle §9 odst. 1 ZDPH (místo plnění je na Slovensku,fakturujete bez DPH) s tím, že v přiznání k DPH uvedete do ř. 21 a do souhrnného hlášení. V opačném případě postupujete podle § 9 odst. 2 ZDPH - místo plnění v ČR,fakturujete včetně české DPH.(pokud jsou Vaše služby v rámci přílohy k ZDPH č. 2 - ř. 2 (snížená sazba),pokud ne, zákl. sazba-ř. 1 Přiznání k DPH). Obávám se, že ve Vašem případě nelze použít ani ust. §10b) ZDPH  (nejedná se o sportovní akci) a je proto nutno použít "základní pravidlo" pro místo plnění služeb (§9). Současně ani nelze použít ust. § 61 odst. d) o osvobození od DPH, neboť z Vašeho dotazu vyplývá, že nenaplňujete podmínky pro jeho uplatnění.




      > Dobrý den,jsem OSVČ plátce daně.Příští rok bych měl trénovat asi 2 měsíce na Slovensku.Budu jim tuto práci účtovat na fakturu.Musím z této práce platit v ČR DPH?Děkuji za odpověď.

    • 10. 11. 2014 18:31

      Frantik (neregistrovaný)

      Moc děkuji za odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).