Re: prosba na BDM - pronájem
*** Pokud jsou to zálohy na základní služby, které sám neposkytuje a pak zúčtovává (el., otop, voda,..), pak je tam nezahrnujte. Vezměte "čistý" pronájem (tak jako byste to dělala v účetnictví - zálohy taky nejsou výnosem a nákladem :-)))) Oporu to má v pokynu 190. Proč nemá na dílnu smlouvu? I kdyby uplatňoval výdaje paušálem, tak by měl vést evidenci pohledávek (§9/5 a 6) a bez nějaké smlouvy to jde ztěžka. ***
Re: prosba na BDM - pronájem
No kdyby šlo jen o ty byty, tak to chapu. Na dilnu nema smlouvu proto, ze by pry musel s ohledem na zivnostensky zakon udelat nejaky socialni zarizeni nabo tak nejak (vse pry ma domluveno s pravnikem a smlouvu proste nema a mit nebude).
Takze bych to tedy videla na zdaneni celych 11tis.
Takze sečtu ty příjmy s odečtením záloh na sluzby a poté ještě v daňovém přiznání odečtu paušální výdaje? V šabloně z této stránky mi tam ty výdaje procentem skáčou samy.
Jste strašně hodná!! Dík!!!
Ivana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 3. 2006 22:47
Dobrý den,
opravdu jsem pročetla všechno v diskuzi, ale raději bych si s Vámi chtěla odsouhlasit svoje myšlenky.
Strejda pronajímá 2 byty a dílnu ve své nemovitosti.Na byty má smlouvu, ve které jsou vyčísleny zálohy a nájemné zvlášť. Na dílnu smlouvu nemá a přijímá 11tis. měsíčně. V nemovitosti nebydlí.
Vzhledem k tomu, že nemá na dílnu smlouvu, uplatním tedy výdaje ve skutečné výši. Takže do příjmů dám nájemné z bytů včetně záloh na služby+nájemné za dílnu. Do výdajů dám veškeré výdaje za spotřebu energií. Rozdíl daním.
Jaké doklady jsou potřeba k prokázání výdajů? Zaplacené zálohy? Stačí platební kalendář na zálohy? Nebo až finální faktura? Jak při vyúčtování záloh?
Já jak účtuju v podvojném účetnictví, tak mě jakékoliv jiné účtování přijde hrozně komplikované a nelogické... :-)
Předem moc děkuji za pomoc.
Ivana