Re: zkolaboval účetní software-začátek
Ještě zkuste upřesnit, jak se počítač zhroutil. Pokud je to problém OS, pořád je možné např. nabootovat z jiného média a z disku stáhnout databáze účetního programu, které pak zkusíte importovat do téhož systému na jiném stroji. Pokud se jedná o poškození/vymazání souborů, existují recovery utility, které to zvednou. Jestli v tom máte nějaké peníze, jsou možnosti, jak zachránit data i ze zformátovaného média.
Graver má pravdu (jako vždycky). Paní Dášo, máte ve firmě někoho, kdo to umí s počítači? Firemní technik by to měl zvládnout. Pokud jste sama OSVČ a platila byste to sama, tak musíte zvažovat cenu těchto prací (odborný servisní zásah je drahý) a porovnat tu cenu s hodnotou dat, která na tom počítači jsou. Pokud máte v účetnictví pár dokladů za 2006, tak je asi jednodušší to tam nasázet znova. Pokud jich tam máte tisíce + k tomu řadu dalších důležitých dat, pak se určitě vyplatí profesionální záchrana - byť drahá. Pozor, takovéto zásahy musí dělat někdo, kdo tomu fakt rozumí. Jinak hrozí, že Vám poničí i to, co ještě poničeno nebylo :-)
Moc děkuji za pomoc. Už jsem se dotazovala odborníka a data by bylo údajně z poškozeného discu dostat, ale stálo by to asi deset tisíc, takže je pro mě jednodušší začít ještě jednou :(
Takže klasicky jako na začátku roku, i když nemám předchozí data ? Nastavím počáteční stavy a jedu dál....
Uf, tak hurá do toto a ještě jednou díky
Předchozí data mít nemusíte = resp. nemusíte je mít v tom samém počítači a v tom samém programu. Firma ho mít samozřejmě musí - předpokládám, že jde o menší firmu a že má vytištěné celé účetnictví za 2005 (nebo aspoň sehrané v použitelných sestavách na CD). Takže ano - nasadit poč.zůstatky a začít zadávat od 1.1.06 ;-)
Souhlasím, sama jsem začínala účtovat vloni v Money,který jsem vůbec neznala a kdy jsem měla od minulé účetní jen tištěnou sestavu pen.deníku z DOSu, inventury psané na psacím stroji,odpisy,majetek,leasing na ručních kartách ,sjetinu skladu ze zase úplně jiného programu a pod...v podstatě případ, jako když přebíráte klienta= PS ,běžné účtování a pokud budete zpracovávat dál, časem si to srovnáte.Hodně štěstí v dalším díle.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 3. 2006 9:00
Dobrý den,
mám moc velkou prosbu. Zhroutil se mi počítač kompletně s celým účetnictvím a zálohy stojí taky za nic. Naštěstí je teprve začátek roku, mám nový PC a software ale nevím jak mám začít s účetnictvím, když nemám v Money agendu předchozích let. Poradíte mi někdo, prosím, jak mám začít ? Samozřejmě mám přiznání a veškeré výkazy z předchozího roku.
Moc Vám všem děkuji
Dáša