Re: dph v konkursu-ani p.bdm neví?
To je nesmysl. Daňové řízení konktinuálně pokračuje. Pokud by se mělo končit s registrací, dělá se klasické vypořádání.
Navíc v konkursu povinnost vždy podávat měsíční přiznání k DPH, v měsíci prohlášení konkursu se podávají přiznání 2 (od začátku měsíce - čtvtletí do dne předcházejícího prohlášení konkursu, druhé ode dne prohlášení konkursu do posledního dne v měsíci).
Správci mají vůbec poněkud zvláštní vztah k účtu a daním, tak pozor!.
A k tomu autu - píšete, že správce získal doplatek za prodej auta - pokud jde o doplatek, někde by měl být začátek nebo záloha nebo nějaký podklad. A navíc nepíšete, jestli jde o osobní nebo nákladní auto. Zajímat by vás mělo auto nákladní, v případě osobního jen takové, u něhož byl uplatněn odpočet daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 3. 2006 10:07
Správce získal do konkursní podstaty,doplatek za prodej auta ve výši 150 000,-. Ťeď mu dělám přiznání dzp,a zjistila jsem,že nebylo odvedeno dph za prodej. Správce tvrdí, že od doby vyhlášení konkursu se neplatí dph z prodeje věcí náležejících do podstaty, a tak to ani neuvedl v přiznání v dph. Já tvrdím, že to měl přiznat. Shodujeme se na tom, že do výnosů to dáme.Rozsoudí nás prosím, někdo, kdo má zkušenost?Já jsem konkurs nikdy nedělala...Předem moc děkuji za váš čas a přínosné rady:-)