Re: Mám zřejmě neobvyklý dotaz
>Prosím, zda by mi někdo mohl alespoň trochu
>poradit.Chtěla bych být v obraze než začneme jednat. Společník
>se rozhodl prodat část firmy. Aktiva k 31.12.2005
>činila 1,600 tis. Na společnosti neváznou žádné dlouhodobé
>závazky ani pohledávky. Aktiva se skládají z BÚ,
>pokladny, majetku a krátkodobých pohledávek, které jsou
>zaplaceny v lednu 2006. Nabídka byla z druhé strany
>vznesena na podíl 51% za 400. tis. Nevím jak se mám k
>tomu vyjádřit. Nejsem znalec a než se půjdu někde
>informovat, ráda bych znala třeba jen nějaký názor Váš,
>diskutujících účastníků. Podle mne je nabídka
>potencionálního kupce nízká.
>Děkuji.
Aktiva k 31.12.2005 činila 1,600 tis. Na společnosti neváznou žádné dlouhodobé závazky ani pohledávky. Aktiva se skládají z BÚ, pokladny, majetku a krátkodobých pohledávek, které jsou¨zaplaceny v lednu 2006. Nabídka byla z druhé strany vznesena na podíl 51% za 400. tis.
Myslím, že je třeba si uvědomit, že hodnota firmy je především v tom, co dělá (pro ozřejmění dva hodně přehnané příklady: 1/ mohu mít majetek - stroj za 100tis. a vyrábět jeho pomocí skvěle prodejné výrobky s vysokou přidanou hodnotou, takže z náklady za 10Kč prodám výrobek za 1000Kč, a za rok jich prodám 1000ks a
2/ s vybavením za 1000000Kč vyrábím a prodám 1000ks výrobků za rok, kdy na jednom výrobku je zisk 100Kč)
(takže je jasné, že účetní hodnota majetku není rozhodující pro zájemce o koupi podílu firmy).
Tím chci říci, že si pan společník, resp. Vy musíte především sami ujasnit, na co si firmu ceníte, popř. si najít někoho, kdo vám s nějakým oceněním pomůže.
Příjemnou zábavu :-)
Děkuji za přání.
Bude asi dost zajímavé na čem se dohodneme.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 3. 2006 10:21
Prosím, zda by mi někdo mohl alespoň trochu poradit.Chtěla bych být v obraze než začneme jednat. Společník se rozhodl prodat část firmy. Aktiva k 31.12.2005 činila 1,600 tis. Na společnosti neváznou žádné dlouhodobé závazky ani pohledávky. Aktiva se skládají z BÚ, pokladny, majetku a krátkodobých pohledávek, které jsou zaplaceny v lednu 2006. Nabídka byla z druhé strany vznesena na podíl 51% za 400. tis. Nevím jak se mám k tomu vyjádřit. Nejsem znalec a než se půjdu někde informovat, ráda bych znala třeba jen nějaký názor Váš, diskutujících účastníků. Podle mne je nabídka potencionálního kupce nízká.
Děkuji.