Re: výpočet výdajů pri spolupráci
No jenomže ony se rozdělují zvlášt příjmy a zvlášt výdaje (dva zvláštní řádky v daňovém přiznání). Citace zákona: "u spolupracujícího manžela (manželky) a dalších spolupracujících osob musí být přitom výše podílu na společných příjmech a výdajích stejná." Jenomže otázka zní, je manželova záloha na pojištění společným výdajem, když ji platí jen za sebe a zálohy na pojištění platím i já (právě jako spolupracující, a aby to nebylo tak jednoduché tak i jako OSVĆ s vlastním ŽL)?
Re: výpočet výdajů pri spolupráci
***** právě řeším tentýž problém, a stejně jako vy, jsem na jednom místě četla, četla že výdaje se rozdělují s pojistným na ř.103 a jinde se zase uvádí bez pojistného na ř.103 , Tak co fčil ???
Mám dojem že otázku jste kladla srozumitelně , ale 2 předchozí odpovědi jsou o koze
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
30. 3. 2006 11:03
Manžel i já jsme zaměstnaní, já jsem OSVČ, manžel spolupracující po celý rok. Jako OSVČ mám příjem 100 000 Kč. Uplatňuji výdaje paušálem 50% tj. 50 000 Kč. Na zálohách na pojištění jsem zaplatila 20 000. Na manžela převadím 50% příjmu. Jako výdaje převádím 50% z 50 000 nebo 50% ze 70 000 Kč (tj. z výdajů vypočtených procentem a nebo z výdajů vypočtených procentem navýšených o zaplacené pojištění). Ví to prosím někdo jistě, našla jsem různé výklady.Moz děkuji