Dobrý den, ač se mi to moc nelíbí, prodej občerstvení z okénka je živnost volná obor č. 7 Výroba potravinářských a škrobárenských výrobků. Hostinská činnost by to byla, pokud by docházelo ke konzumaci občerstvení na provozovně.
Co budete potřebovat je zdravotní průkaz a nahlásit provozovnu na Hygienu a na Zemědělskou a potravinářskou inspekci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 11. 2014 21:54
Zdravím,
mám v plánu otevřít rychlé občerstvení v centru Prahy pouze s výdejním okénkem. Zarazila mě ale nutnost odborného vzdělání a praxe v oboru pro hostinskou činnost. Musela bych si dodělat nějaký kurz? Co je tím myšleno konkrétně? Také mě zajímá kvalifikace zaměstnanců. To opravdu musí být "kuchaři" vyučeni v oboru, i když např. jen ohřívají housky a grilujou rajčata? :D Děkuju.
K.