Rychlé občerstvení

  • (neregistrovaný)

    30. 11. 2014 21:54

    Zdravím,

    mám v plánu otevřít rychlé občerstvení v centru Prahy pouze s výdejním okénkem. Zarazila mě ale nutnost odborného vzdělání a praxe v oboru pro hostinskou činnost. Musela bych si dodělat nějaký kurz? Co je tím myšleno konkrétně? Také mě zajímá kvalifikace zaměstnanců. To opravdu musí být "kuchaři" vyučeni v oboru, i když např. jen ohřívají housky a grilujou rajčata? :D Děkuju.

    K.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 12. 2014 7:22

      MonikaSh

      Dobrý den, ač se mi to moc nelíbí, prodej občerstvení z okénka je živnost volná obor č. 7 Výroba potravinářských a škrobárenských výrobků. Hostinská činnost by to byla, pokud by docházelo ke konzumaci občerstvení na provozovně.
      Co budete potřebovat je zdravotní průkaz a nahlásit provozovnu na Hygienu a na Zemědělskou a potravinářskou inspekci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).