Re: Inventarizace, vyřazení majetku
Žádný předpis na to není. Je to jen věcí firmy a jejich vnitřních předpisů. Přesto bych Vám doporučila k těmto problémům přistupovat citlivěji. Jde o to, že nejen někdo s firmy Vám to může napadnout, ale i FÚ může chtít, pokud tento notebook měl zůstatkovou cenu, řádně doložit, jak jste tuto věc vyřadili, tj. nejen vyjádření odborného technika ve firmě, ale také to, jak jste s odpadem naložili (v případě notebooku se jedná o škodlivý odpad, měl by jste mít opravdu nějaké vyjádření odborné firmy).
No ono se jedná o notebook starý deset let. Je zcela odepsaný. To vyjádření sice moc nestojí, ale zdá se mi to jako vyhazovaní peněz. :-) Nemáte tyto věci nějak ošetřené? Nějaký vzor třeba? Hledal jsem na internetu, ale nic se mi zatím nepodařilo najít. Budu muset asi někoho najít na tu expertizu
*** Jako vzor mám jen formulář Zápis o vyřazení. Pokud je však nutný nějaký posudek, tak ten k tomu jenom přicvaknem. Vzhledem k tomu, že notebook je tak starý a odepsaný, tak by Vám jenom stačilo potvrzení, že jste ho někde předal do odpadu nebo do opravny, dneska jsou obchody zodpovědné za odběr elektroodpadu. Platíme přece likvidační poplatek v ceně (pokud si ho nechcete nechat pro domácí využití)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
3. 4. 2006 14:00
Dobrý den,
potřeboval bych poradit,existuje nějaké nařízení,které ukládá jak postupovat při vyřazování majetku?Udělal jsem normální zápis o inventure a udelal navrh na vyřazení notebooku v hodnotě 68 tis.Ted mi však přišla kontrola z dozorčí rady,že chybí vyjádření servisu o tom, že je to neopravitelné a nepoužitelné.Je to nutné dodávat?Ve směrnicích nic takového nemáme.