Re: VZP + PSSZ
Ano, může Vám vyjít, že budete doplácet, protože pojištění se platí z dosažených příjmů. To, že jste zaměstnanec nemá vliv. Ze mzdy se Vám také pojištění sráží z dosažených příjmů.
Na SP doložte potvrzení od zaměstnavatele jakých jste v r.2005 dosahoval pojištěných příjmů abyste doložil, že Vaše podnikání je činnost vedlejší( podmínka - dosažení alespoň dvanáctinásobku min. mzdy v zaměstnání), pak jen nebudete muset platit zálohy, ale pojištění jako takové platit (doplatit, ev.může být i přeplatek)
budete.
Ano, špatně jsem se vyjádřila. myslela jsem tím, že nebude muset platit zálohy jako OSVČ hlavní- rozuměla jsem tomu tak, že na OSSZ ještě nedoložil potvrzení o zaměstnání.
Jestli mohu doplnit paní Jiřinu - sociálce doložíte spolu s přehledem potvrzení o výši příjmu. Jestliže Vaše příjmy - výdaje z podnikání byly nižší, než 42.922,- za rok, pak nejste povinna platit zpětně pojistné za rok 2005. Zdravotní pojištění doplácíte podle výše příjmů-výdajů za r. 2005, zálohy nebudete muset platit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
3. 4. 2006 17:13
Když mám hlavní příjem cca 300 tis.a něco na ŽL a vyjde mi že mi vrací při zůčtovaní na daních. může mi pak ve formulářích vyjít,že mám doplácet VZP nebo PSSZ? používám formuláře z BC. a VZP+PSSZ vlastně za mě platí celý rok zaměstnavatel...
Máte tyto formuláře z BC vyzkoušené? NEbo musítě někdy i upravovat výpočty? A kdy? PRosím napište případy...
Děkuji