Re: spolupráce manželů
Prosím, dejte mi vědět jak to dopadlo. ZAjímalo by mne to.
Děkuji !!!
Tohle je zase jedna z nedokonalostí jednoho ze zákonů. Dle ZDPO manžel může rozdělit na spoluprac. manžela max.50 % příjmů, v tomto případě by to bylo více než 50, ale zák. opravdu neuvádí, že by to měla být pouze alikv.část, týkající se určitého období. Hovoří se o zdaň. obdobíí. U manžela je to příp. celý rok, u spolupracující osoby jen část. A názory se různí - jako obvykle u jednotl. daň.poradců a jak jinak i u jednotl. FÚ.
Takže po jednání s pracovníky FÚ, kdy jsem ji předložila několik článků od pracovníků MF o spolupracujících osobách, museli uznat, že to tak je v pořádku neb neměli v ruce (narozdíl ode mne) jediný výklad, kterým by mne přesvědčili. Pouze tvrdili, že jim to kdosi kdesi říkal na školení - pro mě nedostačující. Pěkný den všem AF
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 4. 2006 9:01
Dobrý den všem, ráda bych vás požádala o názor na rozdělení příjmů a výdajů na spolupracující manželku:
Manžel (ten, který rozděluje) podnikal celých 12 měsíců. Manželka (coby spolupracující osoba) byla v období 1-6/2005 na ÚP a od 7/05 spolupracuje s manželem. HV manžela byl za celých 12 měs. 700 000,--. Rozdělila jsem to tak, že jsem na ni dala 269000,-- (6x45000,--) a zbytek jsem nechala manželovi. Bylo to takhle daňově nejvýhodnější.
Včera volali z FÚ, že bych to měla rozdělit až z té části, po kterou spolupracovali. Nesetkal jse se s tímto rozdělováním někdo ? Díky Alena